GYIK

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen felületre készülhet festett faldekoráció?

Dekorációs falfestés jóformán bármilyen felületre készülhet. A leggyakoribbak a falra, fára, festővászonra készített festmények, de téglára, betonra, palára, műkőre, műanyagra, ponyvára, fémre is készülnek dekorációk – a legkisebbtől az óriás méretekig. Megfelelő előkészítéssel minden felületre szép és tartós dekoráció készülhet.

Mennyi idő egy dekoráció elkészítése?

Ez főként a megfestendő kép méretétől és annak grafikai összetettségétől függ. Egyszerűbb kivitelezések esetén (pl.: mesefigura gyerekszobába, kb. 7-10 m2-es felületre..link) a dekoráció elkészítése 5-7 órát vesz igénybe. A pontos kivitelezési időt egyeztetjük a megrendelővel.

Mennyibe kerül?

A dekorációs falfestések árát a kép mérete, illetve grafikai összetettsége szabja meg, de a helyszín adottsága (a felület előkészítése/utókezelése, stb) is befolyásolhatja a végösszeget. Az elképzelések sokfélesége miatt pontos m2 árat nem tudunk megadni, ezt a már említett elemek összessége határozza meg. A körülbelüli m2 ár dekorációs falfestés esetén: 5–30 000 Ft. Vászonkép festése esetén az ár meghatározása egyeztetés alapján történik, de írj nekünk!

Hol készítetek dekorációs falfestést?

Az ország területén bárhol. A Budapest területén kívül eső munkák esetében sem kerülnek extra költségek felszámolásra (kiszállási díj), kizárólag az alapköltségek megtérítését kérjük (benzinköltség, autópályadíj, ha szükséges szállásdíj, stb.).

Mennyire tartósak a festmények?

Valamennyi felületre a legkiválóbb festékekkel dolgozunk, ami már önmagában garancia a minőségre és az időtállóságra. Bizonyos esetekben a festmény élettartamának növelése érdekében ajánlott a felület elő – és/vagy utókezelése. (Ilyen például egy rossz minőségű kültéri falfelület előkészítése, vagy egyes anti-graffiti anyagok használata a már elkészült falfestmény megóvása érdekében).

Mi a folyamata egy közterületen lévő faldekoráció, tűzfalfestmény elkészítésének?

Köztéri festés esetén az adott kerület önkormányzatától kell bizonyos engedélyeket beszerezni. A beadványhoz szükséges technikai paramétereket, látványterveket kellő formában biztosítjuk a megrendelőnek. Egyes esetekben, bizonyos feltételek mellett a NeopaintWorks vállalja az engedélyek beszerzését.

Milyen festékanyagokkal, technikával készülnek a falfestmények?

Az alkotások különböző festékekkel és technikával készülnek. A leggyakrabban falra, diszperziós festékeket, illetve festékszóró spray-t, a részletes munkák kidolgozásánál pedig airbrush-t (retuspisztoly) használunk. A megrendelő igényeinek megfelelően különböző stílusokat ajánlunk, amik elképzelésünk szerint a legjobban illenek a falfelületre és a leginkább igazodnak az adott környezethez. A választást segítő referenciagalériánkban a különböző technikákat (fotoreál, képregény, street art, graffiti..stb…link) számos ötletadó példa illusztrálja.

Mi a megrendelés folyamata?

Konkrét elképzelés (meglévő fotó vagy bármilyen más kép) esetén pontos árat, kivitelezési időt tudunk ajánlani. Amennyiben nincs konkrétum, akkor az elképzeléseknek megfelelően képekkel és látványtervekkel segítjük a megrendelőt a választásban.

A kép, vagy terv e-mailben való véglegesítése után az ügyféltől egy visszaigazoló levelet kérünk, amelyben a dekorációt hivatalosan is megrendeli. Miután a megerősítés megtörtént, az elfogadott tervet a megbeszélt helyszínen és időpontban elkészítjük.
Amennyiben grafikai tervezésre is szükség van, – szintén a tervezési fázis előtt – egy megerősítő e-mailt kérünk, amely a megrendelés szándékát érvényesíti.

Képek festővászonra, fatáblára?

Születésnapokra vagy bármilyen neves eseményre tökéletes ajándék lehet egy-egy vászon- vagy táblakép. A megrendelő által hozott saját kép vagy fotó megfestésére (pl. portrékép) éppúgy lehetőség van, mint a NeopaintWorks fotógalériájából kiválasztott kép, vagy a megrendelő elképzeléseinek megfelelően megtervezett grafika vászonra vagy fatáblára való felfestésére. A kész kép műhelyünkben vagy pedig postai utánvétellel kerül a megrendelőhöz.