Média

nullahategy.hu
2018.04.21.

Tűzfalforradalom – Interjú Jankovits Barnabással, a Neopaint Works vezetőjével (GALÉRIÁVAL)

A külföldi magazinok már nemcsak Budapest történelmi és építészeti nevezetességeit vagy romkocsmáit, hanem a tűzfalfestményeket is külön terjedelmes cikkekben ajánlgatják, ami azt sugallja

Magyar Hírlap
2018.03.28.

Arany János portréja került egy budapesti gimnázium falára

Arany János portréja került a XII. kerületi BGSzC Budai Középiskola tűzfalára. Az Arany-emlékévhez kapcsolódó alkotást szerdán adták át.

szeretlekmagyarorszag.hu
2018. 03.29.

Mit keres egy hatalmas Arany-portré egy fővárosi iskola falán?

Ma már nem elég versekkel vagy kéziratokkal emlékezni egy évfordulón, a PIM főigazgatója szerint olyan vagány formákra van szükség, amelyekkel a fiatalokat is meg lehet szólítani

www.nlcafe.hu
2018.03.29.

Gigantikus Arany-portrét festettek a budapesti iskola falára – fotó

Ma már nem elég versekkel vagy kéziratokkal emlékezni egy évfordulón, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója szerint olyan vagány formákra van szükség, amelyekkel a fiatalokat is meg lehet szólítani.

Turizmus Online
2016.10.14.

'56-os tematikájú falfestések készültek Budapesten

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából Budapest több épületének falát is új, ’56-os tematikájú festés díszíti.

origo.hu
2015.07.31.

Bicajoznak az erzsébetvárosi tűzfalon

Örülhetnek a bicajosok, freskót kaptak az Akácfa utcában. Erzsébetváros legújabb tűzfalán virít a Canga.

index.hu
2015.07.28

Új tűzfalfestmény üzen az Akácfa utcában azoknak, akik épp befizették BKK-büntetésüket

Rácuppant a Neopaint a bringás témákra. A Szilas menti bringaút falfestményei után most hazai pályán, a VII. kerületben festettek egy tűzfalat kerékpárosra.

welovebudapest.com
2014.10.29.

RUBIK-KOCKÁT ÁBRÁZOL A 20. NEOPAINT WORKS-TŰZFALFESTMÉNY

A Városház téren egy kisebb rajzzal, majd a Kazinczy utcai játszótér hőlégballonos tűzfal-rehabilitációjával kezdődött minden, s most már éppen a 20. Neopaint Works utcai festményt adták át.

Mi volt ma
2014.08.07.

Akik színesebbé tették Budapestet

Évtizedekig senkinek nem jutott eszébe, mi a fenét lehetne kezdeni a megszámlálhatatlanul sok budapesti tűzfallal. Aztán hirtelen jött a Neopaint csapata, és pofonegyszerűen megoldották a problémát.

noizz.hu
2017.11.09

Bemutatkozik a csapat, ami Budapest csupasz tűzfalait színezi be

Gigantikus biciklista, ház nagyságú divatmodell, és egy átlátszó gangos ház: a tűzfalakba és épületekbe festéssel új életet lehelő alkotócsoport, a budapesti Neopaint Works egy feledésbe merült szakmát modernizált hatalmas sikerrel. De vajon mi kell ahhoz, hogy elkészüljön egy ilyen nagy méretű festmény?

Turizmus Online
2014.05.15.

Sissy-portré került az erzsébetvárosi tűzfalra

A napokban készült el egy újabb tűzfal-festmény Erzsébetvárosban, a hatalmas kép közepén Erzsébet királyné, azaz Sissy tekint le a járókelőkre.

magyarepitestechnika.hu
2014.09.07.

Budapesti tűzfalmérleg: Elindult a Trilak–Neopaint Tűzfal Túra

Egy maroknyi baráti társaságból összeverődött kreatív csapat, a Neopaint Works úgy döntött, nagy falakba vágja a fejszéjét. Mára 20 elhanyagolt budapesti tűzfalat újítottak fel, s mivel munkáik gyakorlatilag turistalátványossággá váltak, most elkészült az első budapesti tűzfaltérképes játék is.

hg.hu
2014.10.30.

Óriási Rubik-kocka a Rumbach Sebestyén utcában

„Mindig van megoldás, és nem is csak egy” – Rubik Ernő ezzel az idézettel járult hozzá a VII. kerületi Rumbach Sebestyén utca egyik elhanyagolt tűzfalának lefestéséhez.

Magyar Nemzet Online
2016.04.21.

Még szebb lett a Klauzál téri Zsuzsa néni

Beázás miatt készült el újra a Neopaint Works murálja. „Az a csúnya víz” – állapítja meg Virág elvtárs A tanu című örökzöldben, hogy az éltető elem rombolni is képes. Ugyanakkor a belvárost szépítgető neopaintes fiúk nem ijednek meg egy kis víztől, hanem inkább előkapják az állványokat és az ecseteket.

Otthon Online
2013.04.04

Az igényes street art

Vizuális poénok, hatalmas köztéri képzőművészeti alkotások – a NeopaintWorks nagyban hozzájárult kreativitásával az ország színesítéséhez, élhetőbbé tételéhez. Így született meg például a Hotel Zara tűzfalának századfordulót idéző festménye, a Nemsüti vegetáriánus étterem extravagáns faldekorációja…

index.hu
Neopaint Works címke

5 találat az Indexről, és a környékéről.

  • Ne bliccelj, cangázz! Ne bliccelj, cangázz!
  • És akkor még egy utolsó zöld bőrt lenyúznánk a HÉV-festményről
  • Láttátok már, milyen menő lett a Madách Gimnázium tűzfala?

hg.hu
2013.10.16.

Erzsébetvárosi tűzfalon a magyar foci

Mondhatni sajátos kontextusba került a megújult erzsébetvárosi tűzfal átadása, amely a londoni 6:3, az Évszázad Mérkőzése előtt tiszteleg.

Magyar Nemzet Online2013.09.16.

Graffititől az Aranycsapatig

Neopaint csapat vezetője az értékteremtő falfestésről – Alaposan megváltozott a budapesti belváros arculata az elmúlt években. Ha nyitott szemmel járunk, a sok bosszúságra okot adó részletek mellett, amelyeket előszeretettel azonosítanak sokan a várossal, számtalan friss, kreatív és példaértékű kezdeményezést vehetünk észre.

blikk.hu
2015.09.19.

Háromdimenziós lett a pesti iskola fala

Budapest ‒ Hazánk legnagyobb egybefüggő tűzfalfestményét adták át csütörtökön a fővárosi Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium udvarán.

Magyar Nemzet Online
2015.11.24.

Szecessziós köntöst kaphatnak Budapest paneljai

A Neopaint Works szezonzáróként egy Róth Miksa-murált alkotott, s a felszedett motívumokat a lakótelepekig vinné.

válasz.hu
2014.06.18.

Budapestnek szeretettel

Az idén 75 éves budapesti Lengyel Intézet a két nép barátságát jelképező tűzfalfestménnyel ajándékozta meg a fővárost. Az alkotás a Klauzál utca egyik épületét díszíti.

blikk.hu
2014.04.11.

Palotát festettek a gimire

Budapest – Ujjongva köszönték meg a Madách Imre Gimnázium diákjai, hogy a Neopaint csapat a legújabb óriásfestményét az iskola melletti tűzfalra vitte föl.

Magyar Nemzet Online
2014.10.17.

Újabb óriásfestmény a belvárosban – alakul a magyar panteon

A Neopaint csapat ezúttal Rubik Ernő előtt tisztelgett a szezon záróakkordjaként.

Magyar Nemzet Online
2014.09.16.

Így lesz meseváros Budapestből

Már megint a Neopaint, már megint egy iskola és már megint laza.

kortarsonline.hu
2014.02.06

Tűzfalakon éledő Budapest

A Neopaint Works egyre több buda­pesti hely­színen teszi le név­jegyét: mára már a negye­dik, egykor omla­dozó belvá­rosi tűzfal vált Buda­pest művészi memen­tójává. A Neopaint Works ala­pítója arra is vála­szolt, hogy milyen lenne a Neo­paint Buda­pestje, vagy hogy a street art mennyire kap és kap­hatna helyet a város­kép fejlesz­tésében.

index.hu
2013.10.16.

Ezer négyzetméteres falfestmény a 6-3-ról

Ünnepélyesen felavatták szerdán Budapest VII. kerületében azt a festményt, amely egy tűzfalon a magyar labdarúgó Aranycsapat 1953-as, londoni 6-3-as győzelmét örökíti meg.

Magyar Nemzet Online
2014.09.06.

A romkocsma után a festett tűzfal a pesti kuriózum

A VII. kerület mára a festett tűzfalak hazája is lett az önkormányzat és a Neopaint csapatának jóvoltából. Lassan külföldön is híre megy, hogy itt úton-útfélen műalkotásokba botlik az ember.

hvg.hu
2014.05.13.

Fantasztikus falfestményt készítettek a Klauzál utcában

Elkészült a „lengyel-magyar barátság fája” a budapesti Lengyel Intézet fennállásának 75. évfordulójára. A Neopaint csapata egy házfalat festett meg.

elle.hu
2013.09.17.

Életre kelt tűzfalak – interjú Jankovits Barnabással, a Neopaint alkotócsoport tagjával

Öt ember, tíz év, több ezer négyzetméternyi falfelület. Nekik köszönhetjük többek között A Nemzet Színészei portrésorozatot, a Kazinczy utca sarkán lévő játszótér mögötti óriási faldekorációt, a Városháza téren készült Budapest Anno falfestményt…” dekorációt – és még sorolhatnánk…

szeretlekmagyarorszag.hu
2015. július 28.

Újabb falat mentett meg a TűzfalRehab

A biciklistáknak kedvez a Neopaint új remekműve az Akácfa utcai tűzfalon. Katt a képekért és a videóért!